Τηλέφωνο: 210 8982357
email info@drstavropoulos.gr

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ

Ψυχίατρος - Ψυχοθεραπευτής
drstavropoulos-profile-photo
Δρ. Σταύρος Γ. Σταυρόπουλος
Εξασκεί ιδιωτικά την Ψυχιατρική στη Γλυφάδα (Αθήνα) ως Ψυχοθεραπευτής και Ειδικός Ψυχίατρος Ενηλίκων.
e: info@drstavropoulos.gr
w: www.drstavropoulos.gr
t: 210 8982357

Γεννήθηκα στην Καλλιθέα Αττικής και μεγάλωσα στην Βουλιαγμένη Αττικής, όπου τελείωσα την Yποχρεωτική και Μέση εκπαίδευση. Κατόπιν επιτυχών Πανελλαδικών Εξετάσεων εγγράφηκα στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών απ΄ όπου και αποφοίτησα.

Εξάσκησα  την υποχρεωτική υπηρεσία υπαίθρου στο Κέντρο Υγείας Γκούρας Κορινθίας και ειδικεύτηκα στην Παθολογία στα Γενικά Νοσοκομεία Κορίνθου και Κρεστένων και στη Νευρολογία στο Γενικό Νοσοκομείο “Τζάνειο” στα πλαίσια απόκτησης της ειδικότητας της Ψυχιατρικής.  Ολοκλήρωσα την ειδίκευσή μου στην Ψυχιατρική στο Ψυχιατρικό Νοσοκομείο Αττικής, λαμβάνοντας εκπαίδευση σε τμήματα οξέως και χρονίως πασχόντων και σε μονάδες απεξάρτησης (εξαρτητικές διαταραχές συνδεόμενες με αλκοόλ, οπιοειδή, κοκαΐνη κά). Παράλληλα εκπόνησα τη Διδακτορική Διατριβή μου στην Ιατρική Σχολή του Παν. Αθηνών και έλαβα Ψυχοθεραπευτική Εκπαίδευση στην Γνωσιακή Συμπεριφορική Ψυχοθεραπεία και Διαπροσωπική Ψυχοθεραπεία.

Εχω υπάρξει πρώτος συγγραφέας και ερευνητής σε σειρά επιστημονικών δημοσιεύσεων και ανακοινώσεων σε ξένα και ελληνικά περιοδικά και συνέδρια αντίστοιχα.

Τα επιστημονικά μου ενδιαφέροντα περιλαμβάνουν την Ψυχοθεραπεία, την Ψυχοφαρμακολογία, την Ψυχοσωματική Ιατρική και την εξειδικευμένη αντιμετώπιση Αγχωδών, ΣυναισθηματικώνΨυχωτικών, Ανοϊκών και Eξαρτητικών Διαταραχών, τη διάγνωση και θεραπεία Διαταραχής Ελλειματικής Προσοχής – Υπερκινητικότητας ενηλίκων, καθώς και Διαταραχών συμπεριφοράς ενηλίκων με Διάχυτες Αναπτυξιακές Διαταραχές.

Κατά το παρελθόν εργάστηκα ως επιστημονικός υπεύθυνος και ψυχίατρος σε δομές ψυχοκοινωνικής αποκατάστασης.

Σήμερα εξασκώ ιδιωτικά την Ψυχιατρική στη Γλυφάδα (Αθήνα) ως Ψυχοθεραπευτής και Ειδικός Ψυχίατρος ενηλίκων.